Beljenje zob

Zakaj potrebujete beljenje zob

Estetske zahteve glede lepega nasmeha so v sodobnem svetu vse večje. Ta ni pomemben le za to, kako nas dojema okolica, temveč bistveno vpliva tudi na izboljšanje lastne samopodobe in povečanje samozavesti v življenju.

V naši ordinaciji nudimo kot eno od možnosti estetskega zobozdravstva za lepši nasmeh tudi beljenje zob. Pred beljenjem zob vztrajamo na popolni sanaciji zob in zdravih dlesnih, saj bodo samo tako rezultati optimalni.

Pogosto uporabljamo tudi kombinirano beljenje v zobni ordinaciji ter beljenje z belilnimi šablonami, ki jih pacienti uparabljate doma. Pomembno je, da natančno upoštevate naša navodila za uporabo doma ter prihajate na redne kontrole med samim beljenjem.

Veseli smo, da lahko z beljenjem vaše zobe posvetlimo tudi za do 10 odtenkov.

Beljenje zob in lestvica obarvanosti v zobni ordinaciji

Kaj za beljenje zob uporabljamo v 3Ddent?

V 3Ddent za beljenje zob uporabljamo belilno sredstvo Opalescence Boost priznanega proizvajalca Ultradent. Gre za preparat za profesionalno rabo v zobnih ordinacijah, ki ustvari bleščeč nasmeh že v eni uri. Ta gel vsebuje edinstveno formulo z vodikovim peroksidom in je zato idealen za paciente, ki si želijo hitrih rezultatov ali imajo še posebej trdovratne madeže na zobeh oz. globlja zabarvanja.

Pri beljenju zob z Opalescence Boost za aktiviranje učinkovin niso potrebni laserji ali ultravijolična svetloba, preparat se kemijsko aktivira takoj po nanosu na zobe. Vsebuje tudi kalijev nitrat in flouride, ki blagodejno vplivajo na sklenino, saj jo ojačajo, zmanjšajo občutljivost zob in zaščitijo pred kariesom.

Poleg tega Opalescence Boost vsebuje do 20 % vode, kar je zelo pomembno, saj ne povzroča dehidracije, kot jo marsikateri drugi gel na tržišču.

Kako poteka beljenje zob v naši zobni ordinaciji?

  1. Najprej ustvarimo posnetek stanja vaših zob pred uporabo gela Opalescence Boost, da bomo lahko primerjali barvo zob po končanem postopku.
  2. Nato vam dobro zaščitimo dlesni s posebno snovjo, ki jo nanesemo na dlesni tik ob zobe.
  3. Zdaj na zobe nanesemo gel Opalescence Boost. Nahaja se v posebni injekciji s konico Black Mini, ki omogoča preprost nanos. Gel je gost in rdeče barve, zato ga je izredno preprosto natančno nanesti in pozneje tudi sprati z zob.
  4. Ponavadi pustimo gel delovati približno 20 min, lahko pa tudi dlje – odvisno od želenega barvega odtenka zob.
  5. Ko dosežemo želeni učinek, se gel natančno in previdno spere z zob, še prej pa odstranimo tudi snov za zaščito dlesni.

Celoten postopek je varen in učinkovit. Gel je brez glutena in veganski.

beljenje zob v zobni ordinaciji

Kakšne prednosti ima beljenje zob z Opalescence Boost:

  • delovanje je kemijsko aktivirano, zato za aktivacijo ne uporabljamo nobenih vročih luči ali laserja
  • vse opravite že v enem obisku zobozdravnika, zdravljenje pa traja manj kot eno uro
  • postopek je primeren tudi za osebe z občutljivimi zobmi
  • v gelu so tudi kalijev nitrat in flouridi, ki blagodejno vplivajo na sklenino

POZOR

Svetujemo vam, da po postopku nekaj dni ne uživate hrane in pijače, ki lahko obarva zobe, npr. vino, črni čaj, kava, čokolada ipd.

V naši zobni ordinaciji vam do zdravega nasmeha pomagajo izkušeni zobozdravniki.

Če želite več informacij, rezervacijo termina ali vas zanima cenik storitve, nas kontaktirajte.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.3ddent.si uporablja piškotke. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).