Nevidni zobni aparat Invisalign® 

Kaj je Invisalign ali nevidni zobni aparat?

Nevidni zobni aparat Invisalign je revolucionarna metoda estetskega zobozdravstva za poravnavo zob, popularna po vsem svetu zaradi svoje učinkovitosti in priročnosti. Gre za sistem tankih prozornih in odstranljivih zobnih opornic, zasnovanih za postopno, a učinkovito poravnavo zob. Njihova posebnost je, da so praktično nevidne, zato se jih je prijelo ime nevidni zobni aparat.

Invisalign je izjemen ortodontski sistem ameriškega podjetja Align Technology, pri katerem zobozdravnik s pomočjo sodobne tehnologije 3D-tiskanja in računalniškega modeliranja oblikuje več kompletov opornic po meri in natančno določi optimalno pot premikov zob.

To pomeni, da je vsak nevidni zobni aparat narejen posebej za vas in se sčasoma prilagaja, da postopoma in v majhnim korakih premika zobe v pravilen položaj.

Kako deluje Invisalign zobni aparat?

Sistem opornic Invisalign je narejen iz elastične prozorne umetne mase, ki sčasoma postavi vaše zobe v pravilen položaj. A v času zdravljenja ne nosite le ene opornice. Za vas se izdela cel komplet opornic, ki se med sabo minimalno razlikujejo. Zamenjate jih vsakih nekaj tednov, vsakič z opornico, ki je prilagojena vašemu trenutnemu položaju zob. Seveda pred zamenjavo preverimo, ali je prejšnja dobro opravila svojo nalogo.

Kako poteka zdravljenje?

Postopek ravnanja zob z zobnim aparatom Invisalign se začne s pregledom v naši zobni ordinaciji, kjer smo specializirani za metodo Invisalign. Po pregledu vaših zob in ustne votline se pogovorimo o vaših željah in ciljih zdravljenja.

Za načrtovanje poteka zdravljenja se naprej ustvari 3D digitalni odtis vaših zob. Ta model se uporabi za izdelavo personaliziranega načrta zdravljenja, ki natančno prikazuje, kako se bodo vaši zobje premikali skozi čas. Ko je načrt končan in potrjen z naše strani, se s 3D-tiskalniki oblikujejo kompleti prozornih plastičnih opornic, ki so natančno prilagojeni vašim zobem.

Ko je nevidni zobni aparat Invisalign pripravljen, na zobe nalepimo majhne bunkice v barvi zob (attachmenti), da se opornice na zobe dobro pritrdijo. Šele nato na zobe namestimo zobni aparat.

Nevidni zobni aparat Invisalign je treba nositi vsak dan, 24 ur dnevno, razen med obroki. Vsak komplet aparatov nosite dva tedna, nato pa jih zamenjate z naslednjim kompletom v vrsti vse do zadnje opornice. Vsak nov komplet spremeni položaj zob, dokler niso popolnoma poravnani. Dobra novica je, da lahko opornice vstavite sami, vmes pa hodite na redne preglede (na 6–8 tednov), da preverimo, če zdravljenje poteka po načrtu.

Invisalign aparat je zasnovan tako, da minimalno moti vaše vsakdanje življenje, hkrati pa vam omogoča, da dosežete popoln nasmeh v manj kot enem letu.

Kakšni so rezultati?

V zobozdravstvu 3Ddent smo z nevidnim zobnim aparatom Invisalign ustvarili že veliko čudovitih nasmehov. Preverite na fotografijah, kako je mogoče z Invisalign popraviti neravne zobe.

Tako poravna zobe nevidni zobni aparat Invisalign.
Mlado dekle z oči dri v rokah nevidni zobni aparat Invisalign.

Razlogi, zakaj izbrati nevidni zobni aparat Invisalign

NEVIDEN: Invisalign aparat je praktično neviden, kar pomeni, da vam lepša nasmeh, ne da bi to kdo opazil.

UDOBEN: nevidni zobni aparat je izdelan iz gladke umetne mase, brez ostrih kovinskih delov, ki pogosto dražijo dlesni.

SNEMLJIV: aparat za zobe Invisalign lahko snamete sami, kar pomeni, da vam ga ni treba nositi med obrati in za posebne priložnosti.

PRILAGODLJIV: vsak komplet opornic se v času zdravljenja ves čas popolnoma prilega vašim zobem.

MANJ OBISKOV PRI ZOBOZDRAVNIKU: potek zdravljenja je vnaprej načrtovan, zato je treba zobozdravnika obiskati le na 7 do 10 tednov.

BREZ OMEJITEV GLEDE HRANE: tradicionalni aparati za zobe zahtevajo nekaj omejitev glede hrane, ker se določena hrana zatakne v žice, a pri Invisalign teh težav ni.

BOLJŠE ORALNO ZDRAVJE: ker je nevidni zobni aparat odstranljiv, si lahko lažje čistite zobe, kar prispeva k preventivi in boljšemu oralnemu zdravju. Poleg tega vašega nasmeha ne kvarijo neprijetne kovinske žice koti pri klasičnem zobnem aparatu, zdravljenje pa je krajše in manj naporno.

V naši zobni ordinaciji vam bo do popolnega nasmeha pomagal licenciran Invisalign specialist ortodontije – rezervirajte svoj termin še danes.

 

Če vas zanima cena storitve, nas kontaktirajte. Posebna akcija: ponujamo vam znižano ceno za gotovinsko plačilo. Na voljo dobite neomejeno število opornic za obe čeljusti.

 

Invisalign® je zaščiten znak in je lastništvo Align Technologies, Inc.

V naši zobni ordinaciji vam do zdravega nasmeha pomagajo izkušeni zobozdravniki.

Če želite več informacij, rezervacijo termina ali vas zanima cena storitve, nas kontaktirajte.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.3ddent.si uporablja piškotke. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).