Čiščenje zobnega kamna

20% POPUST NA ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA

Od 2. 4. do 15. 5. 2024 v naši ordinaciji v Ljubljani.

čiščenje zobnega kamna za lep nasmeh

Čiščenje zobnega kamna ima pomembno vlogo pri preprečevanju vnetja dlesni, zobnih bolezni in izgube zob. Ko se zobni kamen enkrat formira, ga ni mogoče odstraniti z običajnim ščetkanjem ali nitkanjem. Bakterije, ujete v zobnem kamnu, pa sproščajo toksine, ki lahko povzročijo vnetje dlesni, kar lahko privede do recesije dlesni in oslabitve zobne strukture. Poleg tega zobni kamen deluje neestetsko, saj je pogosto obarvan in lahko vodi do trajnih madežev na zobeh. Zato je profesionalno čiščenje pri zobozdravniku nepogrešljiv del oralne higiene.

Kaj pravzaprav sploh je zobni kamen?

Zobni kamen je utrjena oblika zobnih oblog, ki nastane, ko se minerali iz sline usedejo na zobne obloge, sestavljene iz hrane, bakterij in beljakovin. Ta proces se lahko odvija na vidnih površinah zob ali pod dlesnijo, kar lahko vodi do resnih težav z dlesnimi in zobmi, vključno z vnetjem, parodontalno boleznijo in na koncu celo do izgube zob. Prepoznavanje in čiščenje zobnega kamna je zato ključnega pomena za dolgoročno zdravje vaših zob in dlesni.

oseba na sliki potrebuje čiščenje zobnega kamna

Kako poteka postopek čiščenja zobnega kamna?

Postopek profesionalnega čiščenja zobnega kamna v zobni ordinaciji 3Ddent se začne z natančnim pregledom ustne votline, kjer ocenimo obseg nabiranja zobnega kamna in morebitne znake vnetja ali bolezni dlesni. Sledi odstranjevanje zobnega kamna z uporabo specializiranih ultrazvočnih naprav in ročnih instrumentov.

Ta korak lahko vključuje tudi postopek, v katerem se nežno odstrani zobni kamen izpod dlesni. Po odstranitvi zobnega kamna zobe spoliramo, da se odstranijo mikroskopske zobne obloge in zgladi površina zob, kar oteži ponovno nabiranje oblog. V nekaterih primerih se postopek zaključi z aplikacijo fluorida, ki zobe dodatno zaščiti pred kariesom.

Prednosti rednega čiščenja zobnega kamna

Čiščenje zobnega kamna prinaša številne prednosti. Prva je prav gotovo preprečevanje zobnih bolezni in vnetja dlesni, sledi pa izboljšan estetski videz zob. Zobje postanejo bolj beli, nasmeh pa bolj privlačen. Redno čiščenje prav tako zmanjšuje tveganje za slab zadah, ki je pogosto povezan z zobnimi oblogami in kamnom. Poleg tega je redno čiščenje zobnega kamna pomembno za splošno zdravje, saj študije kažejo povezavo med oralnim zdravjem in zdravjem srca ter drugimi sistemi v telesu.

čiščenje zobnega kamna - postopek

Kako ravnati po postopku?

Profesionalno čiščenje zobnega kamna ne pomeni, da je treba za zobe kaj manj skrbeti. Svetujemo vam, da ohranite dobro oralno higieno z rednim ščetkanjem zob z zobno pasto, ki vsebuje fluorid, uporabo zobne nitke za čiščenje medzobnih prostorov in redno uporabo ustne vode. Prav tako je priporočljivo izogibanje živilom in pijačam, ki lahko povzročijo obarvanje zob ali prispevajo k nabiranju zobnih oblog.

ciscenje zobnega kamna - prikaz pred in po postopku

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako pogosto je potrebno čiščenje zobnega kamna?
Pri večini ljudi je priporočljivo opraviti čiščenje vsaj enkrat do dvakrat na leto. V določenih primerih, če imate povečano tveganje za parodontalno bolezen, je morda potrebno pogostejše čiščenje.

Ali je čiščenje zobnega kamna boleče?
Postopek se izvaja z lokalno anestezijo ali brez nje, odvisno od občutljivosti pacienta in obsega postopka, zato je nelagodje minimalno.

Kako lahko preprečim nastanek zobnega kamna?
Ključ do preprečevanja zobnega kamna je redna in temeljita oralna higiena, vključno s ščetkanjem, nitkanjem in uporabo ustne vode, kot tudi redni obiski zobozdravnika.

Za čiščenje zobnega kamna izberite 3Ddent

Zdravi zobje in dlesni so temelj vašega splošnega zdravja in dobrega počutja. Redno čiščenje zobnega kamna ni samo pomembno za ohranjanje zdravja vaše ustne votline, ampak je tudi naložba v vaše splošno zdravje. Vabimo vas, da obiščete zobno ordinacijo 3Ddent in dovolite našim izkušenim strokovnjakom, da poskrbijo za vaš nasmeh. Ne odlašajte, naredite korak naprej k zdravju vaših zob in dlesni še danes.

čiščenje zobnega kamna - dobri rezultati

V naši zobni ordinaciji vam do zdravega nasmeha pomagajo izkušeni zobozdravniki.

Če želite več informacij, rezervacijo termina ali vas zanima cena storitve, nas kontaktirajte.
Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.3ddent.si uporablja piškotke.