Porcelanaste zobne luske

Zakaj potrebujete zobne luske?

Vam motijo obarvani in poškodovani zobje? Vam ni všeč, da so vaši zobje neravni ali neenakomernih oblik? Rešitev za vaše težave so lahko zobne luske – posebne mikroproteze, ki se pritrdijo spredaj na površino zoba in ga polepšajo v trenutku, da vas krasi popoln nasmeh.

Zobne luske se imenujejo tudi luminirji, mogoče pa jih je uporabiti za reševanje naslednjih zobnih težav:

  • za posvetlitev barve zob,
  • za poravnavo zob,
  • za zapiranje presledkov med zobmi,
  • za odkrušene zobe.
Porcelanaste zobne luske krasijo nasmeh mlade ženske v zobni ordinaciji.

Za zobne luske se lahko torej lahko odločite skoraj vedno, ko ste nezadovoljni s svojim nasmehom. Gre za relativno majhen poseg, ki pa lahko korenito spremeni vaš nasmeh in izboljša samopodobo.

Podrobnosti o zobnih luskah

Luske za zobe so ponavadi izdelane iz porcelana in so izjemno tanke, a hkrati trdne, skoraj kot naravni zobje. So izjemno popularne za korekcije manjših zobnih nepravilnosti, saj posebna priprava pri zobozdravniku zanje ni potrebna. Poleg tega so cenovno ugodnejše kot zobne prevleke, a treba je opozoriti, da so tudi manj trpežne.

Vsaka porcelanasta zobna luska je narejena po meri posebej za vas in se vstavi na zob brez vrtanja. Luske se preprosto prilepijo na sprednjo stran zob in polepšajo videz vašega nasmeha.

Kako korigiramo zobe s porcelanastimi zobnimi luskami?

  • V naši zobni ordinaciji vam najprej temeljito pregledamo zobovje in ocenimo zdravje zob ter ustne votline, nato pa naredimo oceno korekcije zob z zobnimi luskami in sestavimo osebni načrt zdravljenja.
  • Po tem pomembnem koraku se lotimo računalniške simulacije vašega nasmeha, da si lažje predstavljate, kako boste videti, ko bodo vaše zobe krasile zobne luske.
Porcelanaste zobne luske in postopek namestitve.
  • Sledi obisk v našem zobozdravstvu, kjer se postopek lepšanja nasmeha začne s preparacijo zobne strukture, ki traja do dve uri. Sledi odvzem odtisa zob, potrebnega za izdelavo po meri narejenih lusk. Izdelava traja okoli dva tedna, v tem času pa dobite poseben “začasen nasmeh”.
  • Po dveh tednih je na vrsti lepljenje zob v naši odinaciji. Postopek traja okoli dve uri. Najprej se preveri, ali luske ustrezajo tako bo barvi kot po obliki. Sledi čiščenje zob s posebnimi preparati in nanašanje posebnega cementa med zob in lusko. Nato s katalizatorjem strdimo cement in luske so pričvrščene.

Kakšna je življenjska doba porcelanskih zobnih lusk in kako jih negovati?

Če so zobne luske kakovostno izdelane, lahko zdržijo tudi do 20 let, zato je izjemno pomembno, da izdelavo zaupate strokovnjakom, kakršni smo tudi v zobni ordinaciji 3Ddent. Pomembno je, da zobna luska ne povzroča bolečin ali drugih težav. Občutek mora biti popolnoma naraven in brez vsakršnih neprijetnosti.

Pri negi zob, polepšanih z zobnimi luskami, morate biti še posebej pozorni na redno čiščenje in uporabo zobne nitke. Zobe umivajte dvakrat na dan, po možnosti z električno zobno ščetko. Bodite nežni, da ne poškodujete površine luske. Pomembno je tudi, da se izogibate hrani in pijači, ki lahko zobe obarva, npr. rdečemu vinu, kavi, čaju, temnim sokovom in omakam. Če se jim vseeno ne morete upreti, priporočamo, da po jedi zobe splaknete z vodo.

V naši zobni ordinaciji vam do zdravega nasmeha pomagajo izkušeni zobozdravniki.

Če želite več informacij, rezervacijo termina ali vas zanima cena storitve, nas kontaktirajte.

Zavedam se in soglašam, da spletna stran www.3ddent.si uporablja piškotke.